REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinovaný humr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě nebo pod grilem zapečený předkrm z uvařeného humřího masa nebo konzervy a sýrové smetanové omáčky.


Ingredience:
maso ze dvou vařených
humrů (konzerva)
80 gmásla
20 ghladké mouky
1,5 dlrybího vývaru
5 clsmetany
2 ksžloutků
3 lžícestrouhaného tučného
tvrdého sýra
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Ze čtvrtiny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji rybím vývarem a smetanou, rozšleháme a povaříme
2. Středně hustou omáčku sejmeme z plotýnky, přidáme 1 lžíci strouhaného sýra, žloutky, sůl a dobře rozmícháme
3. Potom přidáme humří maso nakrájené na nudličky, opepříme, lehce promícháme, naplníme do humřích krunýřů (nebo vymaštěných malých zapékacích misek), posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozehřátým máslem a prudce zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě
4. Nakonec posypeme na jemno nakrájenou petrželkou, přiložíme dílky citrónu a podáváme.

Doporučení:

Vaření humra:1. Živého humra okartáčujeme ve studené vodě, dáme do vařící vody s přísadou soli, octa, cibule a pepře, chvilku ho přidržíme vařečkou pod vodou a vaříme asi půl hodiny2. Uvařeného humra podélně rozkrojíme, odstraníme vnitřnosti a maso opatrně vyndáme3. Klepeta ukroutíme, odstřihneme z nich vrchní skořápku a vyndáme obnažené maso4. Potom rozsekneme články spojující klepeta s krunýřem a také z nich vyndáme maso5. Všechno maso nakrájíme na kousky a dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Poznámka:

– Příprava jíšky viz: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy