REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce pod čepicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečená vejce se salámem.


Ingredience:
4 ksvejce
4 kskolečka uzšího salámu
4 lžícestrouhaného sýra
mletý pepř
sůl
olej
petrželka

Postup:

1. Středně velký hrnec vymažeme olejem a na jeho dno klademe kolečka salámu
2. Na uzeninu vyklepneme žloutky, z bílků vyšleháme rychle tuhý sníh
3. Do sněhu z bílků zamícháme sůl, pepř, strouhaný sýr a sekanou zelenou petrželku
4. Na každý žloutek naneseme lžící dostatečně velkou sněhovou čepici
5. Vejce pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 5 minut.

Doporučení:

Takto upravená vejce servírujme s opékanými toasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy