REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toustový trhací chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbené teplé občerstvení mnoha párty, ale klidně i zajímavý teplý předkrm nebo svačinka pro více strávníků. Jde o plátky toustového chleba pomazané bylinkovým máslem, proložené sýrem a uzeninou, zapečené v troubě přelité vejcem rozšlehaným v troše smetany.


Ingredience:
1 balenítoustového chleba
150 gplátkového sýra typu gouda, eidam ....
120 gplátků šunky (anglické slaniny, salámu ...)
1 dclsmetany
1 ksvelké vejce
bylinkové máslo
máslo (olej)
oregano
pepř
sůl
alobal nebo vhodná silikonová forma na pečení a alobal

Postup:
  1. Pro toustový chléb uděláme vyšší misku, nebo můžeme použít vhodnou silikonovou formu na pečení, vymažeme máslem nebo olejem a vložíme celý toustový chléb
  2. Plátky toustového chleba mírně potřeme bylinkovým máslem, do jednotlivých mezer pak vkládáme postupně plátky sýra, šunky nebo jiné uzeniny, okořeníme pepřem a oreganem, nebo i jiným oblíbeným kořením
  3. Vyskládanou veku přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali jedno velké, nebo dvě menší vejce se špetkou soli
  4. Dalším alobalem zakrytou veku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme nejprve 15 až 20 minut zaklopené, pak alobal sundáme a chleba zapečeme pěkně na barvu a také, aby povrch pěkně křupal
  5. Servírujeme v celku na míse, plechu a podobně, na stůl dáme dezertní talířky a strávnící se mohou pustit do horkého chleba, plátky se ze zapečeného chleba vytrhávají, proto ten název.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy