REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohovo-švestkové taštičky s horkými povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené taštičky z listového těsta plněné tvarohem a švestkou, přelité horkými povidly.


Ingredience:
1 ksbalíčku listového těsta
1/2 kgšvestek
200 gšvestkových povidel
100 goleje
30 gplátků mandlí na posypání
1 ksžloutku
1 dclčerveného vína
šťáva z 1 citronu
Na ochucený tvaroh:
70 gcukru
30 grozinek
2 ksžloutků
1 ksměkkého tvarohu
špetka vanilkového cukru

Postup:

1. Listové těsto vyválíme na plát silný asi 1 mm a nakrájíme na čtverečky 6 x 6 cm
2. Měkký tvaroh smícháme s cukrem, žloutky, rozinkami a špetkou vanilkového cukru
3. Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme
4. Okraje těsta pomažeme žloutkem rozšlehaným s olejem, do středu dáme lžíci ochuceného tvarohu, půlku švestky, těsto překlopíme a vytvoříme taštičky, okraje pevně spojíme a poklademe na plech vyložený pečicím papírem
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut, pak z trouby vytáhneme, potřeme rozšlehaným vejcem s olejem, lehce posypeme mandlemi a pečeme ještě asi 5 minut
6. Do kastrůlku vlijeme červené víno, přivedeme do varu, přidáme švestková povidla, krátce povaříme, pak přidáme citronovou šťávu, sundáme z tepla a vmícháme na kousky nakrájené zbylé švestky
7. Švestkové taštičky podáváme přelité horkými povidly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy