REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové pirohy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pirohy z listového těsta plněné zelaninovou směsí, rybím filé a mozzarellou, potřené vejcem, pokladené kousky mozzarelly, upečené dozlatova.


Ingredience:
400 glistového těsta
150 gmozzarelly
150 grybího filé
1 lžíceolivového oleje
2 ksrajčat
1 ksžluté papriky
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce na potření
mleté chilli
hladká mouka na vál
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přisypeme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, orestujeme, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a vše krátce opečeme
2. Pak sundáme z tepla, směs osolíme, ochutíme chilli a oloupaným utřeným česnekem
3. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který nakrájíme na čtverce, rozdělíme na ně vychladlou zeleninovou směs, přidáme na kousky nakrájené filé a menší část nakrájené mozzarelly
4. Naplněné čtverce složíme od jednoho rohu do pirohů, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, dáme do rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut)
5. Ke konci pečení rozdělíme na povrch pirohů zbylou nakrájenou mozzarellu a necháme rozpéct.

Doporučení:

Pirohy podáváme teplé nebo studené a do náplně můžeme také přidat špenát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy