Hravá a nenáročná snídaně, kterou si zamilují také vaše děti? Rozhodně naše vejce v housce plné sýra, slaniny, vajec, bylinek a smetany. Prostých surovin, které, jsou-li kvalitní, zmůžou zázraky. Kvalita se totiž nekompromisně projeví i na chuti. Pokud máte děti, zapojte je do přípravy. Uvidíte, jak je bude bavit dlabat housky, šoupnout do nich vejce a následně je plnit pokrájenými dobrotami svýma roztomile malinkýma ručičkama. A nebojte, na tomto receptu si zaručeně pochutnáte i bez dětí.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
4 ks | housky |
4 ks | vejce |
100 g | nastrouhaného extra tvrdého sýru (Gran Moravia) |
100 g | kvalitní slaniny |
1 hrst | čerstvé hladkolisté petržele |
1 hrst | čerstvé pažitky |
2 lžíce | smetany ke šlehání 33 % |
čerstvě mletý pepř | |
máslo | |
sůl |
Postup:
- Troubu předehřejte na 170 stupňů.
- Houskám odkrojte vršky a spodní části vydlabejte.
- Do každé z housek nasypte sýr, rozklepněte celé vejce a zakápněte smetanou.
- Takto připravené houstičky zasypte pokrájenou slaninou, osolte, opepřete a dejte péct.
- Pečte cca 15 minut a pak ještě dalších 5 minut s přiklopenými vršky.
Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.
Nejste si jistí, jestli nemáte vejce v lednici už moc dlouho? Stáří vejce vám napoví jednoduchý pokus. Vhoďte ho do hrnce s vodou. Když klesne ke dnu, je čerstvé. Jestliže ale plave, raději ho nejezte.
Poznámka:Recept k článku: Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu. Text i foto: akademiekvality.cz