V troubě zapečené půlky hrušek ochucené medem, plněné gorgonzolou, servírované teplé, okořeněné pepřem, ozdobené nasekanými ořechy a tymiánem.
Ingredience:
2 ks | hrušky William nebo Kaiser |
150 g | gorgonzoly dolce |
4 lžíce | medu |
1 hrst | vlašských ořechů |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Hrušky podélně rozpulte, vykrojte jádřinec a řez pokapejte trochou medu. Položte je na plech řezem nahoru a pečte asi 15 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů.
- Vyjměte je z trouby, do důlku po jádřinci dejte vrchovatou lžíci gorgonzoly a dejte opět do trouby na krátkou chvíli jen tak, aby gorgonzola získala krémovou konzistenci.
- Po vyjmutí z trouby hrušky opepřete, přidejte čerstvý tymián, ještě trochu medu a nasekané ořechy. Ihned podávejte.
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia