REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené sýrové bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka plísňového sýra zabalená do těsta spolu se šunkou a sušenými rajčaty. Pečená v troubě do zlatova.


Ingredience:
300 gkřehkého nebo listového těsta
4 ksplátků schwarzwaldské šunky
4 kssušených rajčat
4 kscamembertu
sýr nebo kečup na povrch bochánků
zelenina na ozdobu
vejce na potření

Postup:

1. Z těsta (o tloušťce asi 4 mm vytvoříme čtyři stejné čtverce
2. Do středu každého z nich položíme camembert
3. Na něj klademe sušené rajče a plátek šunky
4. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, povrch bochánků můžeme posypat sýrem nebo pokapat kečupem
5. Zabalíme do tvaru bochánku a pečeme při 190 °C asi 25 minut
6. Podáváme horké, kdo chce, přizdobí hotové bochánky zeleninou.

Doporučení:

Množství je uvedeno pro 4 osoby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy