REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené brambory s ementálem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory přelité směsí z vína, sýru, vajec a koření, posypané semínky, upečené dozlatova.


Ingredience:
200 gementálu (primátora)
4 lžíceoleje
100 mlbílého suchého vína
4 ksvelkých brambor
2 ksvajec
slunečnicová semínka
sezamová semínka
mletá sladká paprika
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Brambory se slupkou důkladně vydrhneme kartáčkem, podélně je rozkrojíme, potřeme olejem a na řezné ploše osolíme
2. Potom brambory vyrovnáme na plech, dáme péct na 35 minut do předehřáté trouby na 220 °C 3. Mezitím na jemno nastrouhaný sýr smícháme s vejci, bílým vínem, dochutíme solí, pepřem a tímto přelijeme téměř upečené brambory, které ještě posypeme kmínem, mletou sladkou paprikou, slunečnicovými i sezamovými semínky 4. Pak dáme zpět do trouby na 5 minut dozlatova zapéct.

Doporučení:

Aby se sýr lépe strouhal, uložíme ho na krátkou dobu do mrazáku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy