A máme tu další inspiraci do kuchyně – vyzkoušejte a přesvědčte se sami, že Rio Mare změní i ty nejjednodušší pokrmy ve výjimečné! Tento recept je důkazem.
Ingredience:
Potřebné suroviny na 4 porce: | |
(4x 80 g) | Tuňák Rio Mare v olivovém oleji |
4 hrsti (160 g) | vařené basmati rýže |
4 ks | oloupaná masitá rajská jablka |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | šalotky |
4 lžíce | sterilizovaných černých fazolí |
4 lžíce | sterilizovaných bílých fazolí |
4 lžíce | loupaných sójových bobů (Edamame) |
4 lžíce | najemno nakrájené listové petržele |
4 lžíce | sterilizované cizrny |
4 lžíce | strouhaného parmezánu |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | piniových ořechů |
kůra z jednoho citronu | |
pepř na dochucení | |
sůl |
Postup:
- Oloupaná rajská jablka nejprve vydlabeme a vložíme do pečícího pekáče. Rajská jablka zevnitř osolíme a opepříme.
- Na předem zahřátou pánev nalijeme olivový olej, na kterém orestujeme česnek, společně s tuňákem v olivovém oleji.
- Do takto připraveného základu postupně přidáváme odkapané bílé a černé fazole, sójové boby, cizrnu, piniové ořechy a předem vařenou basmati rýži.
- Připravenou náplň důkladně promícháme, osolíme a opepříme drceným pepřem, provoníme nastrouhanou kůrou z citronu a zastrouháme parmezánem.
- Směs postupně plníme do předem připravených rajských jablek.
- Naplněná rajská jablka vložíme do předem zahřáté trouby. Pečeme 5 min při 160°C.
- Servírování: gratinovaná rajská jablka před servírováním pokapeme olivovým olejem a pro intenzivnější aroma nastrouháme čerstvou citronovou kůru.
Recept článku: Rio Mare inspiruje k vaření a rozdá v soutěži stovky sad pánví Tefal Ingenio