REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná cibule s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané cibule naplněné rýžovou směsí, posypané vločkami másla a tymiánem, upečené dozlatova.


Ingredience:
4 ksvelkých cibulí
2 ksjablek na ozdobu
100 gnasekaných lískových oříšků
100 grýže natural
3 lžícemásla
2 lžícerozinek
1 lžičkakari koření
čerstvý tymián
tuk na vymazání
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme, vršky odřízneme, v osolené vodě asi 8 minut povaříme, pak vnitřky vydlabeme, pokrájíme na větší kousky, které odložíme stranou
2. Rýži s 2 lžícemi másla přelijeme vroucí vodou, zaprášíme kari kořením, přidáme rozinky a na mírném ohni povaříme doměkka, pak vmícháme nasekané ořechy
3. Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na dílky, čerstvý tymián omyjeme, osušíme a nasekáme na drobno
4. Vydlabané cibule naplníme rýžovou směsí, dáme do vymaštěného pekáčku, posypeme vločkami zbylého másla a na drobno nasekaným tymiánem, přidáme pokrájené vnitřky cibule, dáme do trouby a pečeme asi 15 minut dozlatova
5. Před podáváním posypeme ještě zbylým tymiánem, na talířích ozdobíme pokrájenými jablky a podáváme s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy