V troubě upečené palačinky z vaječného těstíčka, potřené boloňskou směsí, posypané strouhaným sýrem a paprikami.
Ingredience:
Na těstíčko: | |
125 g | hladké mouky |
125 ml | mléka |
100 ml | minerálky |
5 ks | vajec |
špetka soli | |
Na boloňskou směs: | |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | rajského protlaku |
400 g | sekaných rajčat z konzervy |
400 g | mletého masa |
100 g | anglické slaniny |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
špetka oregana | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na posypání: | |
80 g | strouhaného sýra |
2 ks | malých paprik |
Postup:
1. Na drobno nakrájíme slaninu, oloupané stroužky česneku, oloupanou cibuli i očištěné mrkve, pak vše orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji
2. Přidáme mleté maso, osmahneme ho, vmícháme rajský protlak, přilijeme rajčata, dochutíme solí, pepřem i oreganem a 30 minut podusíme
3. Rozklepnutá vejce důkladně rozšleháme s mlékem a špetkou soli, vmícháme hladkou mouku a těstíčko necháme asi 15 minut odpočinout, poté vmícháme minerálku
4. Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na každý rozetřeme do tvaru kruhu polovinu těsta a necháme v troubě při 180 °C asi 8 minut předpéct
5. Potom na palačinky naneseme připravenou boloňskou směs, posypeme očištěnými na drobno nakrájenými paprikami a na jemno nastrouhaným sýrem, v troubě dopečeme dalších 15 minut
6. Necháme mírně zchladnout, nakrájíme na kousky nebo je jen přehneme přes sebe a podáváme.