REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňské palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené palačinky z vaječného těstíčka, potřené boloňskou směsí, posypané strouhaným sýrem a paprikami.


Ingredience:
Na těstíčko:
125 ghladké mouky
125 mlmléka
100 mlminerálky
5 ksvajec
špetka soli
Na boloňskou směs:
2 lžíceolivového oleje
2 lžícerajského protlaku
400 gsekaných rajčat z konzervy
400 gmletého masa
100 ganglické slaniny
2 ksstroužků česneku
2 ksmrkve
1 kscibule
špetka oregana
mletý pepř
sůl
Na posypání:
80 gstrouhaného sýra
2 ksmalých paprik

Postup:

1. Na drobno nakrájíme slaninu, oloupané stroužky česneku, oloupanou cibuli i očištěné mrkve, pak vše orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji
2. Přidáme mleté maso, osmahneme ho, vmícháme rajský protlak, přilijeme rajčata, dochutíme solí, pepřem i oreganem a 30 minut podusíme
3. Rozklepnutá vejce důkladně rozšleháme s mlékem a špetkou soli, vmícháme hladkou mouku a těstíčko necháme asi 15 minut odpočinout, poté vmícháme minerálku
4. Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na každý rozetřeme do tvaru kruhu polovinu těsta a necháme v troubě při 180 °C asi 8 minut předpéct
5. Potom na palačinky naneseme připravenou boloňskou směs, posypeme očištěnými na drobno nakrájenými paprikami a na jemno nastrouhaným sýrem, v troubě dopečeme dalších 15 minut
6. Necháme mírně zchladnout, nakrájíme na kousky nebo je jen přehneme přes sebe a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy