Na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě zapečené brambory pokapané olivovým olejem a posypané rozmarýnem, pak zapečené se sýrem stracchino, nakonec podávané obložené kousky prosciutto crudo.
Ingredience:
3 ks | větší brambory |
5 ks | plátků prosciutto crudo |
200 g | sýru stracchino |
extra panenský olivový olej | |
rozmarýn | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Oloupané brambory uvařte a nechte vychladnout.
- Nakrájejte je na plátky silné necelý 1 cm a rozložte je na plech vystlaný pečicím papírem. Zakapejte je olivovým olejem, posypte nasekaným rozmarýnem a dejte do trouby vyhřáté na 200 stupňů, aby zezlátly.
- Poté plech rychle vyjměte, na brambory rozdělte sýr stracchino a dejte ještě na pár minut zapéct.
- Na závěr na každý plátek položte kousek prosciutto crudo, ještě lehce dozdobte rozmarýnem a podávejte.
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia