REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový závin s houbami II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z bramborového těsta plněný podušenou směsí z hub, mrkve a pórku, potřený vejcem, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
600 gve slupce vařených brambor
200 gpolohrubé mouky
200 gčerstvých hub
2 lžícemásla
4 ksvajec
2 ksmrkve
1 ksmenšího pórku
žloutek na potření
mouka na vál
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek, oškrábané, na hrubo nastrouhané mrkve, očištěné, na menší kousky nakrájené houby, osolíme, opepříme a podusíme doměkka
2. Pak směs zalijeme 3 vejci, necháme je za stálého míchání ztuhnout a odstavíme z tepla
3. Vychladlé uvařené brambory oloupeme, na jemno nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme 1 vejce, polohrubou mouku a rychle vypracujeme těsto
4. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, potřeme připravenou vychladlou náplní, svineme, položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 30 minut)
5. Hotový závin nakrájíme šikmo na dílky a podáváme teplý nebo i studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy