REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráčky se švestkami II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené bramboráčky z bramborového těsta, pokladené švestkami, posypané mákem s cukrem, dopečené dozlatova.


Ingredience:
500 gbrambor
200 gzralých švestek
100 gšvestkových povidel
100 gsměsi mletého máku s cukrem (1:1)
1 lžícehladké mouky
1 lžičkacukru
1 ksvejce
špetka soli
moučkový cukr na posypání
olej na smažení

Postup:

1. Oloupané brambory nastrouháme na hrubé a dlouhé nudličky a přebytečnou vodu vymačkáme, pak přidáme vejce, hladkou mouku, cukr, sůl a promícháme
2. V rozehřátém lívanečníku vytřeném olejem z těsta zvolna upečeme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené)
3. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, polovinu bramboráčků obložíme půlkami švestek a posypeme směsí máku s cukrem
4. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova
5. Hotové bramboráčky bez švestek potřeme povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy