REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buřty na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špekáčky upečené na cibulovém základě s papričkami a červeným vínem smíchaným s kečupem, sypané nakrájeným pórkem.


Ingredience:
8 ksšpekáčků
1 ksvětší cibule
2-4 kspálivých papriček
500 gpikantního kečupu
5 dlčerveného vína
mletý pepř
pórek na ozdobení

Postup:

1. Špekáčky nařízneme na povrchu ostrým nožem do šachovnice (nařežeme asi 2/
3 povrchu, na jedné straně necháme buřty hladké)
2. Omyté papričky podélně rozřízneme, odstraníme z nich semínka, nakrájíme je i s oloupanou cibulí na kolečka a rozložíme na dno menšího pekáčku
3. Na ně naskládáme těsně jeden vedle druhého špekáčky nařezanou stranou nahoru, vše přelijeme kečupem rozmíchaným s červeným vínem a lehce opepříme
4. Dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut za občasného přelévání omáčkou z pekáčku
5. Podáváme posypané na kolečka nakrájeným pórkem a čerstvých chlebem nebo bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy