Špekáčky upečené na cibulovém základě s papričkami a červeným vínem smíchaným s kečupem, sypané nakrájeným pórkem.
Ingredience:
8 ks | špekáčků |
1 ks | větší cibule |
2-4 ks | pálivých papriček |
500 g | pikantního kečupu |
5 dl | červeného vína |
mletý pepř | |
pórek na ozdobení |
Postup:
1. Špekáčky nařízneme na povrchu ostrým nožem do šachovnice (nařežeme asi 2/
3 povrchu, na jedné straně necháme buřty hladké)
2. Omyté papričky podélně rozřízneme, odstraníme z nich semínka, nakrájíme je i s oloupanou cibulí na kolečka a rozložíme na dno menšího pekáčku
3. Na ně naskládáme těsně jeden vedle druhého špekáčky nařezanou stranou nahoru, vše přelijeme kečupem rozmíchaným s červeným vínem a lehce opepříme
4. Dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut za občasného přelévání omáčkou z pekáčku
5. Podáváme posypané na kolečka nakrájeným pórkem a čerstvých chlebem nebo bagetou.