Tortily naplněné směsí ze slaniny, paprik, rajčat a dalších ingrediencí, posypané sýrem, v troubě zapečené.
Ingredience:
400 g | konzervované cizrny |
100 g | anglické slaniny |
200 g | strouhaného čedaru |
4 ks | pšeničné nebo kukuřičné tortily |
4 ks | rajčat |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | červené cibule |
2 ks | chilli papriček |
2 ks | zelené papriky |
2 lžíce | olivového oleje |
1 hrst | čerstvého oregana nebo saturejky + na posypání |
špetka mletého kmínu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupené na drobno nakrájené cibule i stroužky česneku, osmahneme, pak přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, očištěné na drobno nasekané chilli papričky a opečeme
2. Nakonec přidáme na měsíčky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme, okmínujeme a přikryté dusíme asi 5 minut
3. Potom do pánve vsypeme slitou a okapanou cizrnu, chvíli podusíme, sundáme z tepla, ochutíme na drobno nasekaným oreganem nebo saturejkou, případně ještě dosolíme a opepříme
4. Mezitím prohřejeme nasucho na plechu v troubě tortilové placky, do středu každé dáme část směsi, posypeme částí na jemno nastrouhaného sýra (trochu si necháme navrch), přehneme okraje a jeden konec přeložíme dospodu jako obálku
5. Balíčky s náplní naskládáme do zapékací misky vyložené alobalem, povrch posypeme zbylým sýrem a bylinkami, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a asi 10 minut zapečeme.
Podáváme se salsou a zakysanou smetanou.