REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burrito s cizrnou a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortily naplněné směsí ze slaniny, paprik, rajčat a dalších ingrediencí, posypané sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
400 gkonzervované cizrny
100 ganglické slaniny
200 gstrouhaného čedaru
4 kspšeničné nebo kukuřičné tortily
4 ksrajčat
4 ksstroužků česneku
2 ksčervené cibule
2 kschilli papriček
2 kszelené papriky
2 lžíceolivového oleje
1 hrstčerstvého oregana nebo saturejky + na posypání
špetka mletého kmínu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupené na drobno nakrájené cibule i stroužky česneku, osmahneme, pak přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, očištěné na drobno nasekané chilli papričky a opečeme
2. Nakonec přidáme na měsíčky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme, okmínujeme a přikryté dusíme asi 5 minut
3. Potom do pánve vsypeme slitou a okapanou cizrnu, chvíli podusíme, sundáme z tepla, ochutíme na drobno nasekaným oreganem nebo saturejkou, případně ještě dosolíme a opepříme
4. Mezitím prohřejeme nasucho na plechu v troubě tortilové placky, do středu každé dáme část směsi, posypeme částí na jemno nastrouhaného sýra (trochu si necháme navrch), přehneme okraje a jeden konec přeložíme dospodu jako obálku
5. Balíčky s náplní naskládáme do zapékací misky vyložené alobalem, povrch posypeme zbylým sýrem a bylinkami, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a asi 10 minut zapečeme.

Doporučení:

Podáváme se salsou a zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Velikonoční zajíček

Jedním ze symbolů Velikonoc je také zajíček. Najdeme ho už v bibli mezi stvořeními “maličkými na Zemi a moudřejšími nad mudrce”, kdy měl pravděpodobně symbolizovat chudé, skromné a pokorné. Křesťanství se k němu přesto stavělo s jistým odstupem pro jeho údajnou nadměrnou smyslnost a příslovečnou zaječí plodnost. Býval proto znázorňován jako bílý zajíc u nohou Panny Marie, což mělo symbolizovat vítězství čistoty nad tělesným pokušením. A to o sobě dávalo nejvíce vědět právě na jaře.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy