REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burrito s cizrnou a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortily naplněné směsí ze slaniny, paprik, rajčat a dalších ingrediencí, posypané sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
400 gkonzervované cizrny
100 ganglické slaniny
200 gstrouhaného čedaru
4 kspšeničné nebo kukuřičné tortily
4 ksrajčat
4 ksstroužků česneku
2 ksčervené cibule
2 kschilli papriček
2 kszelené papriky
2 lžíceolivového oleje
1 hrstčerstvého oregana nebo saturejky + na posypání
špetka mletého kmínu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupené na drobno nakrájené cibule i stroužky česneku, osmahneme, pak přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, očištěné na drobno nasekané chilli papričky a opečeme
2. Nakonec přidáme na měsíčky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme, okmínujeme a přikryté dusíme asi 5 minut
3. Potom do pánve vsypeme slitou a okapanou cizrnu, chvíli podusíme, sundáme z tepla, ochutíme na drobno nasekaným oreganem nebo saturejkou, případně ještě dosolíme a opepříme
4. Mezitím prohřejeme nasucho na plechu v troubě tortilové placky, do středu každé dáme část směsi, posypeme částí na jemno nastrouhaného sýra (trochu si necháme navrch), přehneme okraje a jeden konec přeložíme dospodu jako obálku
5. Balíčky s náplní naskládáme do zapékací misky vyložené alobalem, povrch posypeme zbylým sýrem a bylinkami, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a asi 10 minut zapečeme.

Doporučení:

Podáváme se salsou a zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy