REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burrito s cizrnou a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortily naplněné směsí ze slaniny, paprik, rajčat a dalších ingrediencí, posypané sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
400 gkonzervované cizrny
100 ganglické slaniny
200 gstrouhaného čedaru
4 kspšeničné nebo kukuřičné tortily
4 ksrajčat
4 ksstroužků česneku
2 ksčervené cibule
2 kschilli papriček
2 kszelené papriky
2 lžíceolivového oleje
1 hrstčerstvého oregana nebo saturejky + na posypání
špetka mletého kmínu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupené na drobno nakrájené cibule i stroužky česneku, osmahneme, pak přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, očištěné na drobno nasekané chilli papričky a opečeme
2. Nakonec přidáme na měsíčky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme, okmínujeme a přikryté dusíme asi 5 minut
3. Potom do pánve vsypeme slitou a okapanou cizrnu, chvíli podusíme, sundáme z tepla, ochutíme na drobno nasekaným oreganem nebo saturejkou, případně ještě dosolíme a opepříme
4. Mezitím prohřejeme nasucho na plechu v troubě tortilové placky, do středu každé dáme část směsi, posypeme částí na jemno nastrouhaného sýra (trochu si necháme navrch), přehneme okraje a jeden konec přeložíme dospodu jako obálku
5. Balíčky s náplní naskládáme do zapékací misky vyložené alobalem, povrch posypeme zbylým sýrem a bylinkami, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a asi 10 minut zapečeme.

Doporučení:

Podáváme se salsou a zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy