Vtipný recept na ananas naplněný šunkou a upečený v troubě, servírovaný nakrájený na plátky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 ks | velké konzervy šunky |
1 ks | většího ananasu |
dle chuti česnek |
Postup:
1. Opatrně vyndáme neporušený blok šunky z plechovky a pomocí horního okraje plechovky a s její pomocí vykrojíme jako formičkou dřeň ananasu, kterému nejdříve ořízneme vrchol, neporuště slupku! (z vykrojené dužiny odstraníme tuhé jádro a zbytek nakrájíme, zamrazíme a servírujeme jako dezert)
2. Do vzniklé dutiny v ananasu vložíme šunku potřenou česnekem, přiklopíme vrchol plodu odkrojeno částí ananasu, zajistíme párátky a pečeme nejméně 1 hodinu v troubě vyhřáté na 200 °C
3. Hotový předkrm podáváme teplý, nakrájený na plátky.
Jako přílohu můžeme použít sladkou kukuřičnou kaši a pečené sladké brambory.