REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burrito plněné kuřecím masem, sýrem a brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilly naplněné opečeným kuřecím masem, vařenou brokolicí a sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
sůl
170 gkuřecích prsou bez kůže
60 gnastrouhaného ementálu
60 gnastrouhaného čedaru
6 ksstředně velkých růžiček brokolice
4 kstortilly o průměru asi 20 cm
1 lžičkaolivového oleje + na potření
mletý pepř

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa nakrájená na nudličky osmažíme zprudka ze všech stran na rozehřátém oleji a když začnou uvolňovat šťávu, zkusíme jestli jsou uvnitř hotové a pak hned sundáme z tepla, podle chuti osolíme, opepříme a dáme stranou
2. Růžice brokolice povaříme ve vroucí osolené vodě (asi 5 minuty), pak scedíme, necháme zchladnout a pokrájíme
3. Pokrájenou brokolici, na jemno nastrouhaný čedar i ementál přidáme ke kuřeti, promícháme a rozdělíme doprostřed tortill a zarolujeme
4. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem lehce vymazaným olejem, dáme do trouby a zapečeme při 200 °C asi 12 minut.

Poznámka:

Placky na burrito dnes běžně koupíme v obchodech, ale jsou drahé a chuťově nic moc, připravte si raději vlastní, je to jednoduché! Recept najdete zde: Těsto na tortillu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy