REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zelenina, houby

Zapečené žampiony plněné pohankou

Takto upravené žampiony podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři spolu s pečivem nebo jako samostatný pokrm s vařenými brambory, hranolky a tatarskou omáčkou. Na osobu počítáme 3-4 kloboučky, podle velikosti hlaviček.

Zapečené žampióny plněné sýrem

Očištěné hlavičky žampionů naskládané do vymazaného pekáčku, hlavičky osolené, naplněné nastrouhaným eidamem a potřené máslem, zapečené v troubě.

Zapečený fenykl

Rychlý teplý předkrm z bulvy řapíkatého fenyklu, červené cibule a dalších surovin servírovaný posypaný nastrouhaným parmazánem.

Zapečený chřest se šunkou a fontinou

Chvíli povařený chřest zapečený v troubě v zapékací misce spolu se šunkou a plátky sýra, přelitý rozšlehaným vejcem smíchaným s nastrouhaným sýrem.

Zapékané brambory sypané žampióny

Povařené a zapečené brambory posypané žampióny a podávané s tvarohovým dipem.

Zapékaný chřest se šunkou, sýrem a kapary

Chřest s kvalitní šunkou zapečený se sýrem může být skvělý začátek vícechodového obědového menu. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

Závin s krémem

Závin plněný zelnou náplní, posypaný kmínem a pečený dozlatova, servírovaný se sýrovým krémem, zdobený salátem a petrželkou.

Zelené fazolky v listovém těstě

Šátečky z listového těsta plněné fazolkami, strouhaným sýrem a rozmarýnem, sypané sezamovými semínky, upečené dozlatova.

Zeleninová jehla

Brambory, papriky, cibule a rajčata pečená na jehle.

Žampionová hnízda

Ovařené nudle promíchané se strouhaným sýrem, zapečené ve formě na muffiny, pokladené podušenou houbovou směsí, ke konci ještě posypné nastrouhaným sýrem.

Žampiony plněné pikantní směsí

Velké hlavičky bílých žampiónů plněné pikantní masovou směsí, zapečené v troubě dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy