REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiony plněné pikantní směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velké hlavičky bílých žampiónů plněné pikantní masovou směsí, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
250 gčerstvých žampiónů s vekými kloboučky
200 ghovězího a vepřového mletého masa
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
2 ksvajíčka
1 ksmenší cibule
2 lžícechilli omáčky
mletý černý pepř
mletá červená paprika
sůl

Postup:

1. Žampióny očistíme, opláchneme a necháme důkladně okapat, pak houby zbavíme noh, mírně vyřízneme vnitřní část kloboučků 2. Hlavičky žampiónů naplníme tak, aby masová směs přesahovala okraj žampiónu asi o 1/
2 cm, vytvoříme takový čepeček který pak posypeme nastrouhaným sýrem
3. Naplněné hlavičky žampiónů vyskládáme na pečící papír a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut, až sýr povolí a zbarví se dozlatova.

Příprava masové směsi: Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme mleté maso, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, směs osolíme, dochutíme pepřem, červenou paprikou a chilli omáčkou, nakonec přimícháme vejce a necháme je ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy