REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zelenina, houby

Křepelčí vejce zapečená v žampionech

Křepelčí vejce jsou 5x menší než slepičí. Kromě toho obsahují méně cholesterolu a v kuchyni si získávají stále větší oblibu.

Květák zapečený se šunkou

Povařené růžičky květáku doplněné nakrájenou šunkou a petrželkou, přelité mlékem rozmíchaným s vejci, v troubě zapečené.

Lilek s česnekem a parmazánem

Mladé lilky upečené do měkka s česnekem a olivovým olejem, poté posypané parmazánem a dopečené do zlatova.

Lilek zapečený s rajčaty a sýrem

Lilek zapékaný s omáčkou z restovaných rajčat, s česnekem, bazalkou a oregánem. Nakonec posypaný strouhaným parmazánem.

Lilkové závitky se sýrem provolone

Další z tipů na luxusní slavnostní pohoštění. Připravte svým strávníkům chutný teplý překrm z grilovaných lilků zapečených v troubě ve formě závitků naplněných provolone dolce, cherry rajčátky a bazalkou.

Listové taštičky s houbovou náplní

Taštičky z listového těsta plněné náplní z hub, cibule, paprik a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.

Mrkvový štrúdl

Uvařená, pak na kolečka nakrájená a orestovaná mrkev ochucená muškátovým oříškem, cukrem a solí. Spolu se špenátem zabalená do listového těsta a upečená do zlatova.

Nadívané kedlubny

Uvařené kedlubny plněné zeleninovou směsí, přelité rozpuštěným máslem a zapečené v troubě.

Opečený chřest s italským speckem a sýrem Tre corti

Chřest je považován už od dob starověkého Řecka a Říma za účinné afrodiziakum, mající pozitivní vliv na mužskou potenci i plodnost – ostatně jeho falický tvar je příznačný! Obzvlášť silné účinky mají mladé výhonky, které jsou rovněž nejchutnější. Pochází z Orientu, ale dnes je i oblíbenou pochutinou Evropanů.

Pečené ředkvičky s mátou a tymiánem

Chutnají vám ředkvičky, ale nějakým záhadným způsobem na ně pořád zapomínáte? Zkuste to prolomit právě teď a připravte si lehkou večeři nebo svačinu. Nakrájejte je na půlky, vložte je na plech a přidejte šťávu z citronu a olivový olej a dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Jakmile se dopečou, zasypejte je čerstvě nasekanou mátou.

Pečené žampiony s pikantní směsí

Žampionové kloboučky plněné za studena připravenou směsí šunky, slaniny, jarní cibulky, kapie, česneku, chilli a bylinek.

Pečený fenykl

Uvařený a po té na másle upečený fenykl.

Plněná cibule s rýží

Vydlabané cibule naplněné rýžovou směsí, posypané vločkami másla a tymiánem, upečené dozlatova.

Plněná rajčata se sardelkami

Jednoduchý, pikantní předkrm s vůní a chutí ryb z Itálie. Pokud máte rádi různě naplněná a pak upečená rajčata, tenhle recept vás určitě zaujme.

Plněná rajčata tuňákem Rio Mare v olivovém oleji, basmati rýží a piniovými ořechy

A máme tu další inspiraci do kuchyně – vyzkoušejte a přesvědčte se sami, že Rio Mare změní i ty nejjednodušší pokrmy ve výjimečné! Tento recept je důkazem.

Plněné košíčky nebo paštičky žampiónovou náplní

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z podušených žampiónů, kostiček šunky, strouhaného sýru … vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné pečené brambory

Teplý předkrm, upečené brambory plněné šunkovo-smetanovou směsí.

Pórek, holandská omáčka a pražená strouhanka

V zapékací misce pod alobalem zapečené pórky, ochucené cukrem, málsem, česnekem, tymiánam, pepřem a solí, servírované obalené ve vinaigrettu přelité holandskou omáčkou, posypané praženou strouhankou.

Rajčata plněná houbami

Rajčata naplněná směsí podušených lesních hub, zapečená se strouhaným parmezánem.

Rajčata plněná kuskusem

Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy