REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelené fazolky v listovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šátečky z listového těsta plněné fazolkami, strouhaným sýrem a rozmarýnem, sypané sezamovými semínky, upečené dozlatova.


Ingredience:
400 gzelených fazolek
400 glistového těsta
120 gtvrdého sýra
50 gsezamu
2 kssnítků rozmarýnu
1 ksvejce
mletý pepř
hladká mouka na vál
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné zelené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě (asi 2 minuty), pak je propláchneme ve studené vodě a necháme okapat
2. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát silný 3 mm a rozkrájíme na čtverce o velikosti cca 4×4 cm
3. Na každý čtvereček dáme několik fazolek, kousíček rozmarýnu, osolíme, lehce opepříme a posypeme na jemno nastrouhaným sýrem
4. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, vždy dva protilehlé rohy k sobě dobře spojíme, šátečky položíme na plech vyloženým pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme v předehřáté troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy