REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kostky na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kousky masa s pikantní klobásou podušené s rajčatovým protlakem a zeleninou.


Ingredience:
500 gkuřecích prsou
20 gmásla
500 mlkuřecího vývaru
1 lžičkamletý pepře
2 lžícehladké mouky
1 lžícerajčatového protlaku
4 hrstimražené kukuřice
2 ksřapíku celeru
2 kszelené papriky
2 kspikantní klobásy
2 ksjarní cibulky na ozdobu
sůl

Postup:

1. V hrnci na polovině rozehřátého másla opečeme osolené, na kostky nakrájené kuřecí maso, které pak vyjmeme a dáme na talíř
2. Do hrnce přidáme na kolečka nakrájené pikantní klobásy, opečeme a poté přidáme na talíř k opečeným kouskům kuřete
3. Potom do hrnce dáme zbylé máslo, přidáme na tenko pokrájený řapíkatý celer a očištěné na nudličky nakrájené papriky, chvíli opékáme, dokud nezačne zelenina měknout, pak vmícháme hladkou mouku, rajčatový protlak, pepř a chvíli opékáme
4. Nakonec do hrnce přidáme kukuřici, nalijeme kuřecí vývar, vrátíme kuřecí maso i klobásu a 15 minut vše podusíme
5. Při podávání ozdobíme na drobno nasekanou jarní cibulkou.

Doporučení:

Nejlépe je udělar pokrm den předem a nechat uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy