REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kukuřičná zrna ve smetanové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně podušená sterilizovaná kukuřičná zrna, zalitá smetanou a ochucená citrónovou šťávou, kečupem, solí a nasekanou pažitkou, podávaná jako teplý předkrm.


Ingredience:
400 gsterilizované kukuřice
40 gmásla
1 dlsmetany
2 lžícekečupu
citrónová šťáva
pažitka
sůl

Postup:

1. Kukuřici si scedíme a necháme okapat
2. Pak si v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme okapanou kukuřici a jen chvilku podusíme
3. Poté kukuřici zalijeme smetanou, povaříme a osolíme
4. Nakonec kukuřici dochutíme citrónovou šťávou, kečupem a nasekanou pažitkou, přivedeme k varu a povaříme 1 minutu
5. Kukuřici ve smetanové omáčce servírujeme jako teplý předkrm.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy