dušené
Artyčoky na víně
Teplý předkrm původem ze Španělska.
Býčí žlázy s vejci
Žlázy nakrájené na kostičky, podušené na cibulovém základě doměkka, smíchané s vejci a ozdobené petrželkou.
Houbovo-bramborové kari
Na cibulovém základě podušená hlíva, lilek a brambora spolu s dalšími ingrediencemi, pokrm dochucený kari pastou.
Humr na smetaně
Teplý předkrm z Francie.
Kačenky na smetaně II.
Kačenka česká, tradiční jarní houba, dušená ve vývaru se šunkou a cibulí. Ochucená muškátovým oříškem a citronovou šťávou, zjemněná smetanou.
Kukuřičná zrna ve smetanové omáčce
Mírně podušená sterilizovaná kukuřičná zrna, zalitá smetanou a ochucená citrónovou šťávou, kečupem, solí a nasekanou pažitkou, podávaná jako teplý předkrm.
Kuřecí kostky na zelenině
Opečené kousky masa s pikantní klobásou podušené s rajčatovým protlakem a zeleninou.
Langusta na rajčatech
Kousky masa z langusty podušené s rajčaty a cibulí, zalité bílým vínem.
Ragú ze žabích stehýnek
Ve vývaru podušená žabí stehýnka, smíchaná s chřestem a žampióny. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.
Sedlácká vejce
Podušená rajčata s paprikami, česnekem a cibulí, zapečená s vejci a sýrem.
Slávky dušené
Podáváme jako předkrm nebo lahůdku.
Stročky jako falešná husí krev
Stroček má v kuchyni minimální využití, kromě vánočního kuby se dá připravit právě jako husí krev, sušený se pak mele a používá jako koření do polévek a omáček.
Toasty s podušenými kačenkami (smrži)
Teplý předkrm nebo chuťovka k vínu. Plátky veky obložené na másle podušenými kačenkami nebo smrži, ozdobené nastrouhanou nivou, zapečené v troubě pod grilem.
Zapečená rajčata
Rajčata zapečená s vejci a sypaná sýrem.
reklama