Podušená rajčata s paprikami, česnekem a cibulí, zapečená s vejci a sýrem.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | vejce |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
1 ks | zelené masité papriky |
1 ks | chilli papričky |
nastrouhaný tvrdý sýr | |
nasekaný koriandr | |
kmín | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli spolu s chilli papričkou nakrájíme nadrobno, oloupané stroužky česneku na plátky a masitou papriku zbavenou jadřince na kostičky
2. Rajčata na vrchní straně nakrojíme do kříže, spaříme ve vroucí vodě, zprudka zchladíme, oloupeme a zbavíme jadřinců, nakrájíme je na kostky
3. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli spolu s česnekem a chilli papričkou, přidáme připravená rajčata, pokrm ochutíme solí a kmínem a podusíme cca 10 minut
4. Do směsi lžičkou uděláme dva důlky, do kterých vyklepneme vejce, posypeme nastrouhaným sýrem, pod poklicí podusíme, až bílky ztuhnou
5. Sedlácká vejce servírujeme posypaná nadrobno nasekaným koriandrem.