REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ragú ze žabích stehýnek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vývaru podušená žabí stehýnka, smíchaná s chřestem a žampióny. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.


Ingredience:
Pro 6 osob:
36 kspárů čerstvých žabích stehýnek
120 gvařených (konzervovaných) chřestových hlaviček
60 gžampiónů
40 gcibule
40 gmásla
1/4 lvývaru z hovězího masa
1/4 lbílého vína
trochu tymiánu
bobkový list
špetka muškátového květu
sůl

Postup:

1. V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme v něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, tymián, podlijeme vínem, vývarem, vložíme do něho omytá a osolená žabí stehýnka a dusíme je doměkka (10-15 minut)
2. Pak k nim přimícháme chřest, na plátky nakrájené a na másle podušené žampióny
3. Vše okořeníme mletým muškátovým květem
4. Upravené ragú naplníme do větších mističek z lístkového těsta nebo do timbálových misek.

Doporučení:

– Příloha: Podáváme-li ragú v timbálové misce, pak volíme za příkrm houskové knedlíčky, dušenou rýži nebo měsíčky z lístkového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy