REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Stročky jako falešná husí krev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stroček má v kuchyni minimální využití, kromě vánočního kuby se dá připravit právě jako husí krev, sušený se pak mele a používá jako koření do polévek a omáček.


Ingredience:
300 gčerstvých stročků
100 gvařených krupek
2 ksvejce
1 kscibule
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Stročky očistíme a nožem jemně nasekáme
2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme stročky, osolíme, okmínujeme a dusíme, dokud se nevyvaří voda z hub
3. Přidáme uvařené krupky, rozklepneme vejce a promícháme
4. Dochutíme majoránkou, pepřem, případně přisolíme
5. Falešnou husí krev podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Falešnou husí krev můžeme obdobně připravit z lišky kadeřavé nebo nálevkovité.Více o stročku viz náš atlas hub: Stroček trubkovitý.

Poznámka:

Stroček trubkovitý nesmí chybět v tradičním vánočním jídle kuba. Stroček barví pokrmy do tmava. Lidových názvů má mnoho: kominíčci, trubci, trubky, pantoflíčky.Text i foto: D.Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy