REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toasty s podušenými kačenkami (smrži)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm nebo chuťovka k vínu. Plátky veky obložené na másle podušenými kačenkami nebo smrži, ozdobené nastrouhanou nivou, zapečené v troubě pod grilem.


Ingredience:
500 gkačenek nebo smržů
100 gbresaoly (italská sušená hovězí šunka)
4 lžícestrouhané nivy
4 lžícebílého vína
2 lžícemásla
pepř
sůl
červená paprika a petrželka na ozdobení

Postup:

1. Kačenky nebo smrže očistíme a třeně nakrájíme na kolečka, kloboučky překrojíme na polovinu, na másle je podusíme do měkka
2. Sušenou šunku nakrájíme na nudličky, přidáme k houbám, pokrm zastříkneme lehce vínem, opepříme a dusíme ještě 5-10 minut než směs zhoustne
3. Hotovou houbovou směs odstavíme z plotny, na plátky nakrájenou veku namažeme směsí povrch posypeme jemně nivou a toasty necháme 5 minut zapéci v troubě pod grilem
4. Zapečené veky ozdobíme červenou paprikou, posypeme pažitkou a podáváme teplé jako předkrm nebo chuťovku k bílému vínu.

Doporučení:

Italskou sušenou hovězí šunku můžeme nahradit i jiným druhem sušené šunky. Houbovou směs můžeme mírně osolit, ale kdo méně solí, raději ji solit nebude, niva je totiž slaná až dost.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy