REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Artyčoky na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm původem ze Španělska.


Ingredience:
4 kssterilovaných artyčoků
1 ksmalé cibule
1 ksstroužku česneku
40 gslaniny
30 gmásla
1 lžícevody
1 dlbílého vína
mletá paprika
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Nakrájenou slaninu na kostičky rozškvaříme
2. Přidáme změklé máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, nadrobno nasekanou petrželku a vše orestujeme
3. Směs zalijeme bílým vínem a vodou
4. Nakonec přidáme artyčoky, mletou papriku, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou čtvrt hodiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy