Na cibulovém základě podušená hlíva, lilek a brambora spolu s dalšími ingrediencemi, pokrm dochucený kari pastou.
Ingredience:
250 g | hlívy ústřičné |
400 ml | plechovky kokosového mléka |
150 ml | zeleninového vývaru |
2 lžíce | kari pasty |
1 lžíce | olivového oleje |
1 ks | lilku |
1 ks | velké brambory |
1 ks | cibule |
koriandr | |
sůl |
Postup:
1. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta, očištěnou hlívu i omytý lilek nakrájíme na menší kousky
2. Do hrnce s rozehřátým olejem dáme oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou bramboru a na mírném ohni přiklopené dusíme 5 minut, dokud nezačne brambora měknout
3. Přidáme lilek, hlívu, chvíli povaříme, promícháme, vlijeme zeleninový vývar, kokosové mléko, přidáme kari pastu, přivedeme k varu a necháme 15 minut probublávat, aby vše změklo
4. Podle chuti osolíme a podáváme s rýží nebo bagetou, posypané čerstvým koriandrem.
Hlívu ústřičnou můžeme zaměnit za jakékoliv houby.