REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbovo-bramborové kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušená hlíva, lilek a brambora spolu s dalšími ingrediencemi, pokrm dochucený kari pastou.


Ingredience:
250 ghlívy ústřičné
400 mlplechovky kokosového mléka
150 mlzeleninového vývaru
2 lžícekari pasty
1 lžíceolivového oleje
1 kslilku
1 ksvelké brambory
1 kscibule
koriandr
sůl

Postup:

1. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta, očištěnou hlívu i omytý lilek nakrájíme na menší kousky
2. Do hrnce s rozehřátým olejem dáme oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou bramboru a na mírném ohni přiklopené dusíme 5 minut, dokud nezačne brambora měknout
3. Přidáme lilek, hlívu, chvíli povaříme, promícháme, vlijeme zeleninový vývar, kokosové mléko, přidáme kari pastu, přivedeme k varu a necháme 15 minut probublávat, aby vše změklo
4. Podle chuti osolíme a podáváme s rýží nebo bagetou, posypané čerstvým koriandrem.

Doporučení:

Hlívu ústřičnou můžeme zaměnit za jakékoliv houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy