REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sladké

Bramborové slíže

Z brambor, hrubé mouky, krupice, mléka a vejce připravené slíže, servírované pomaštěné sádlem a polité rozvařenými povidly s rumem a cukrem.

Bulgurová kaše

Bulgur je sice pšenice, oproti jiným výrobkům z ní má ale tu výhodu, že je neloupaný, díky čemuž je plný minerálů, vitamínů a dalších prospěšných složek. Na rozdíl od klasické bílé mouky se také pyšní nízkým glykemickým indexem. Zároveň je lehce stravitelný a obsahuje hodně vlákniny a překvapivě také dost bílkovin.

Domácí nudle s mákem

Uvařené nudle servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Jáhlová kaše s ovocem

Nejznámější jáhlová kaše je ta podzimní se švestkami a cukrem, můžete ji ale jíst během celého roku, stačí místo švestek použít jahody, jablka nebo jiné zrovna dostupné ovoce.

Jáhly s malinami a datlemi

„Jáhly se skvěle hodí na přípravu sladkého, ale i slaného pokrmu. Jestli máte rádi sladké snídaně a výživné kaše s ovocem, vyzkoušejte recept na jáhly s malinami a datlemi,“ doporučuje Jozef Schmidt – Executive chef sítě bistro kaváren Mondieu. Tento pokrm je vhodný i pro celiaky a vegany.

Makové šišky s třešňovou omáčkou

Bramborové knedlíky s mákem servírované přelité sladkou teplou omáčkou z třešní.

Mug cake z mandlí a červené řepy

Teplá snídaně nebo svačina, kterou máte během pár minut hotovou. Dá se připravit na stovky způsobů. V tomto případě tu máme zdravý recept na mug cake z červené řepy, mandlí a dalších dobrot. Recept připravila Miriam na stránce „snědeno.cz“.

Ovesná kaše s chia semínky

Oblíbená klasika, která nezevšední. Na přípravu použijte jemně mleté ovesné vločky nebo si ty klasické rozmixujte na mouku. Usnadní vám to přípravu – spolu s čajem zalijete i směs, kterou jste si předem večer připravili.

Ovesná kaše s jahodami a skořicí

Blesková snídaně nebo dopolední svačinka z předem namočených a pak s mlékem povařených vloček. S jahodami, medem a skořicí.

Povidlové taštičky II.

Taštičky z vařených brambor, plněné povidlím, servírované přelité máslem, posypané cukrem, strouhanými oříšky a čokoládou.

Povidlové taštičky sypané ořechovým cukrem

Taštičky z vařených brambor, plněné švestkovým povidlím, při podávání posypané ořechy s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Quinoa & ostružiny

Quinoová kaše je sice lehce neobvyklá, ale právě proto stojí za zkoušku. A navíc si ji můžete jednoduše připravit den předem a ráno jen ohřát nebo vzít na cestu do práce.

Rýžová kaše s broskvemi malinami, mátou a mákem

Snídaně je základ! Vyzkoušejte tuhle ovocnou snídani, která vás zasytí a příjemně naladí do nového dne. Variant tohoto pokrmu je řada. Využít můžete jakékoliv ovoce, vločky, semínka, ořechy a cokoliv vám chutná.

Rýžová kaše s čekankovým sirupem

Podobně jako u ovesné kaše je ta rýžová další klasika ze šuplíčku příznivců kaší. Pochutnejte si na ní i k snídani.

Višňovo-maková ovesná kaše s pekanovými ořechy

Recept podle foodblogerky Inny Valoushkové z blogu Garden and Kitchen a to na teplou, zdravou snídani z ovesných vloček, mléka, mražených nebo i čerstvých višní, medu, máku, másla, hořké čokolády a pekanových ořechů.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy