Quinoová kaše je sice lehce neobvyklá, ale právě proto stojí za zkoušku. A navíc si ji můžete jednoduše připravit den předem a ráno jen ohřát nebo vzít na cestu do práce.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
1 hrnek | quinoi |
2 hrnky | kokosového mléka |
2 ks | tobolky kardamonu |
třtinového cukr | |
špetka skořice | |
osružiny | |
kokos |
Postup:
- Quinou nejprve spařte horkou vodou, abyste předešli případné nahořklé chuti.
- Přendejte ji do hrnce spolu s kokosovým mlékem, kořením a špetkou soli. Přiveďte ji k varu, přiklopenou jemně vařte 20 minut do měkka a do odpaření tekutiny.
- Hotovou kaši smíchejte s rozmačkanými ostružinami a oslaďte trochou třtinového cukru. Pokud máte v oblibě hladké kaše, smíchejte hotovou quinou Menu Gold s ostružinami v mixéru a vše rozmixujte dohladka.
- A nezapomeňte ji ozdobit ořechy a zasypat strouhaným kokosem!
Quinoa si skvěle rozumí s kokosem, místo vody nebo klasického mléka tak k její přípravě použijte plechovku s kvalitním kokosovým mlékem.
Recept k článku: Snídaňové kaše na každý den
Poznámka:Zdroj: www.menugold.cz
Povidlové taštičky sypané ořechovým cukrem
Rýžová kaše s broskvemi malinami, mátou a mákem