REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Artyčoky s máslem

Artyčoky patří k lahůdkové zelenině pocházející z oblasti Středozemního moře.

Benediktinská vejce

Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.

Bramborové slíže

Z brambor, hrubé mouky, krupice, mléka a vejce připravené slíže, servírované pomaštěné sádlem a polité rozvařenými povidly s rumem a cukrem.

Červená čočka s jablkem, rozinkami a kokosem

Čočka jako hlavní chod nebo příloha. S chutí a vůní kokosu, navinulým jablkem, pórkem i rozinkami.

Domácí nudle s mákem

Uvařené nudle servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Olejem potřené rozkrojené cibulky, opečené pod grilem, podávané s omáčkou.

Grilovaný bílý chřest se šunkou a estragonovou máslovou omáčkou

Teplý předkrm připravený z chřestu, šunky a máslové omáčky podle Michala Húseka, šéfkuchaře restaurace Savoya, hotelu Savoy Špindlerův mlýn.

Halloweenské prsty z párků

Jednoduchý halloweenský předkrm nebo snídaně. Tenké párky ozdobené mandlí, servírované pokapané kečupem, měli by vypadat jako strašidelné prsty potřísněné krví.

Hovězí ovar

Hovězí zadní maso nebo kližka vařené v tlakovém hrnci s cibulí do změknutí, podávané například s křenem nebo hořčicí.

Chobotnice na červeno

Takto připravený pokrm servírujeme s čerstvým pečivem a to jak teplý, tak případně i studený. Chobotnice na červeno se hodí i jako součást zeleninových salátů.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy