vařené
Artyčoky s máslem
Artyčoky patří k lahůdkové zelenině pocházející z oblasti Středozemního moře.
Benediktinská vejce
Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.
Bramborové slíže
Z brambor, hrubé mouky, krupice, mléka a vejce připravené slíže, servírované pomaštěné sádlem a polité rozvařenými povidly s rumem a cukrem.
Bulgurová kaše
Bulgur je sice pšenice, oproti jiným výrobkům z ní má ale tu výhodu, že je neloupaný, díky čemuž je plný minerálů, vitamínů a dalších prospěšných složek. Na rozdíl od klasické bílé mouky se také pyšní nízkým glykemickým indexem. Zároveň je lehce stravitelný a obsahuje hodně vlákniny a překvapivě také dost bílkovin.
Červená čočka s jablkem, rozinkami a kokosem
Čočka jako hlavní chod nebo příloha. S chutí a vůní kokosu, navinulým jablkem, pórkem i rozinkami.
Domácí nudle s mákem
Uvařené nudle servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Domácí tortellini plněné trhaným kuřecím masem, česneková omáčka, pomerančový přeliv
Originální recept od Pavla Berkyho, známého módního návrháře a nadějného kuchaře, který právě bojuje v soutěži MasterChef Česko.
Grilované cibulky s holandskou omáčkou
Olejem potřené rozkrojené cibulky, opečené pod grilem, podávané s omáčkou.
Grilovaný bílý chřest se šunkou a estragonovou máslovou omáčkou
Teplý předkrm připravený z chřestu, šunky a máslové omáčky podle Michala Húseka, šéfkuchaře restaurace Savoya, hotelu Savoy Špindlerův mlýn.
Halloweenské prsty z párků
Jednoduchý halloweenský předkrm nebo snídaně. Tenké párky ozdobené mandlí, servírované pokapané kečupem, měli by vypadat jako strašidelné prsty potřísněné krví.
Hovězí ovar
Hovězí zadní maso nebo kližka vařené v tlakovém hrnci s cibulí do změknutí, podávané například s křenem nebo hořčicí.
Hrušky plněné plísňovým sýrem
Teplý sladký předkrm, ale také chutný dezert sladko-slaný, díky použitým surovinám, především hruškám a plísňového sýru typu niva.
Chobotnice na červeno
Takto připravený pokrm servírujeme s čerstvým pečivem a to jak teplý, tak případně i studený. Chobotnice na červeno se hodí i jako součást zeleninových salátů.
Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem
Ve vodě chvíli povařený chřest, okapaný zabalený do schwarzwaldské šunky, zapečený v troubě, servírovaný s pošírovaným vejcem.
Jáhlová kaše s ovocem
Nejznámější jáhlová kaše je ta podzimní se švestkami a cukrem, můžete ji ale jíst během celého roku, stačí místo švestek použít jahody, jablka nebo jiné zrovna dostupné ovoce.
Jáhlová kaše s rozinkami, skořicí a oříšky
Venku mrzne až praští a vy si lámete hlavu nad tím, jak své tělo během nepříznivého počasí trochu prohřát? Dopřejte si třeba obilniny, luštěniny nebo vydatné a husté polévky. Inspirujte se i tímto našim receptem. Jáhlová kaše dokáže tělo dokonale prohřát a dodat tělu tolik potřebnou energii.
Jáhly s malinami a datlemi
„Jáhly se skvěle hodí na přípravu sladkého, ale i slaného pokrmu. Jestli máte rádi sladké snídaně a výživné kaše s ovocem, vyzkoušejte recept na jáhly s malinami a datlemi,“ doporučuje Jozef Schmidt – Executive chef sítě bistro kaváren Mondieu. Tento pokrm je vhodný i pro celiaky a vegany.
Kapr namodro
Na tuto úpravu potřebujeme hladkého kapra, se kterým pracujeme na vlhkém prkénku, abychom z jeho kůže nesetřeli hlen, na kterém závisí zmodrání kůže.
Kaše s ořechovým máslem
Nebojte se méně tradičních kombinací! I když jsou stálicí mezi vločkami ty ovesné, vsaďte tentokrát na alternativu a vyzkoušejte třeba pohankové nebo špaldové. Experimentovat můžete také s mlékem a zejména v sezóně využít místo kravského třeba kozí či ovčí. Připravte si kaši podle vašich preferencí s ovocem, sirupem i ořechovým máslem a uvidíte, že si pochutnáte!
Kuskus na sladko s rozinkami a ořechy
Pokrm, podle tohoto receptu, můžeme podávat jako snídani nebo sladký oběd. Jde o takové sladké mlsání, které zasytí a přitom se moc nepřibere. :)
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Následující