vejce, s vejci
Benediktinská vejce
Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.
Noky s vejci
Z mléka, hladké mouky, vajíček a koření připravené těstíčko, po lžičkách uvařené ve vodě ve formě noků, servírované s míchanými vajíčky.
Sendvič se ztraceným vejcem
Rychle hotový a ještě k tomu velmi chutný recept. Opečené krajíce chleba potřené máslem, obložené ztraceným vejcem, plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti, ještě zauzené a plátky holandské goudy.
Shakshuka s lilkem a kozím sýrem
Shakshuka (čti šakšuka) je tradiční snídaňový pokrm pocházející ze severní Afriky, který má své pevné místo na stolech také v arabských zemích. Ani v Česku už se nejedná o neznámé jídlo a stává se populární volbou pro nedělní brunch. Jestli i vás okouzlila exotická shakshuka, můžete si ji ozvláštnit slaným kozím sýrem Bon Lait, který jí dodává nový rozměr.
Vaječné měšce
Vejce uvařená naměkko, nebo natvrdo v sáčku ve vodní lázni, ochucená solí, paprikou, případně i šunkou, či jinou oblíbenou surovinou.
Vejce Benedikt
Královská snídaně! Ztracená vejce servírovaná na opečených plátcích toastového chleba obloženého šunkou a listy salátu, přelitá holandskou omáčkou.
Vejce do skla
Tradiční francouzská snídaně. Vejce na hniličku servírované ve sklenici dochucené solí, pepřem a kouskem másla, ozdobené nasekanou petrželkou.
Vejce s cibulovou omáčkou
Vejce uvařená natvrdo, podávaná s cibulovou omáčkou, zdobená nasekanou petrželkou.
Vejce v kelímku
Teplý předkrm z vajíček vařených ve vodní lázni.
Vejce vařené na hniličku
Vejce uvařené ve vodě do polotuhé konzistence, bílek i žloutek je mírně ztuhlý, ale vejce není tzv. “natvrdo”.
Vejce vařené naměkko
Vějce uvařené ve vodě, bílek je mírně ztuhlý, žloutek je částečně tekutý.
Vejce vařené natvrdo
Vejce uvařené ve vodě do tuhé konzistence, bílek i žloutek je úplně ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky, do nádivek …
Vejce z alobalu
Vejce z alobalového sáčku uvařené na venkovním ohništi pověšené na klacku či rozštípnuté větvi.
Zastřená vejce
Příprava zastřeného vejce je poměrně jednoduchá, ale má svá úskalí. Zastřená vejce se hodí ke snídani, či večeři, ale také jsou skvělá jako součást hlavního chodu, například příloha k čočce, koprové omáčce …
Ztracená vejce II.
Vejce vyklepnuté do rozvířené vařící vody s octem, uvařené, servírované na toustech, či jako součást snídaňového menu.
Ztracené vejce na chlebu se slaninou
Koulelo se, koulelo, ztracené vajíčko, až se dokoulelo na krajíc dobře ochuceného chleba s žervé s čerstvě posekanou pažitkou a dočkalo se i podestýlky z listoví špenátu a rajčátek. Pokud milujete vejce, ale omeleta nebo volská oka už vás omrzely, dejte si z(a)tracené vejce. Chutná zatraceně dobře a není vůbec těžké ho připravit!
reklama