REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce vařené natvrdo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařené ve vodě do tuhé konzistence, bílek i žloutek je úplně ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky, do nádivek …


Ingredience:
1 ks a vícevejce
menší hrnec
voda
sůl

Postup:

1. Opláchnuté nepoškozené vejce vložíme do studené vody, tu přivedeme k varu
2. Od doby varu (až začne voda bublat), snížíme zdroj tepla, aby voda jen tak probublávala a vejce vaříme 8-10 minut
3. Potom vejce vyjmeme, vložíme do kalíšku na vejce
4. Ihned podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Uvařená vejce ihned vložíme do studené vody, chceme-li konzumovat ještě teplá vejce, ve studené vodě je necháme jen malou chvíli (vejce dáváme do studené vody proto, aby se nám dobře loupala).

Poznámka:

Další rady a tipy najdete v našem článku: Kuchařské vychytávky – Vejce, rady a tipy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy