Vejce z alobalového sáčku uvařené na venkovním ohništi pověšené na klacku či rozštípnuté větvi.
Ingredience:
4 ks | vejce |
1,5 šálku | vody |
alobal | |
sůl | |
klacek nebo rozštípnutá větev | |
venkovní ohniště s rozdělaným ohněm |
Postup:
1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak dáme vejce a nalijeme vodu
2. Sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
3. Jakmile uslyšíme, že to v sáčku bublá, začne fáze vaření, podle zvyklostí vejce uvaříme naměkko, nebo natvrdo, jak kdo má rád
4. Uvařená vejce sundáme z ohně, sáček opatrně propíchneme ve spodní části nožem a necháme vytéci horkou vodu
5. Pokud máme, dáme vejce na okamžik do studené vody, aby se lépe loupala.
Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.