REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zastřená vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava zastřeného vejce je poměrně jednoduchá, ale má svá úskalí. Zastřená vejce se hodí ke snídani, či večeři, ale také jsou skvělá jako součást hlavního chodu, například příloha k čočce, koprové omáčce …


Ingredience:
1 ksvejce
0,5 lvody
1-2 lžíceocta
sůl

Postup:

1. Vodu přivedeme k varu, osolíme ji, přidáme ocet, mírně snížíme příkon tepla
2. Vejce opatrně vyklepneme do naběračky a vložíme do vody, kterou udržujeme těsně pod bodem varu
3. Vejce, které se ve vodě srazí, nadnášíme v naběračce, aby drželo pohromadě, vaříme 3-4 minuty (záleží, jak tuhý chceme žloutek!)
4. Opatrně, pomocí sítka nebo naběračky, vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme na talíř.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy