REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce vařené na hniličku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařené ve vodě do polotuhé konzistence, bílek i žloutek je mírně ztuhlý, ale vejce není tzv. “natvrdo”.


Ingredience:
1 ks a vícevejce
pitná voda
menší hrnec
kalíšek na vejce
sůl

Postup:

1. Opláchnuté nepoškozené vejce vložíme do studené vody, tu přivedeme k varu
2. Od doby varu (až začne voda bublat), snížíme zdroj tepla, aby voda jen tak probublávala a vejce vaříme 6-7 minut
3. Potom vejce vyjmeme, vložíme do kalíšku na vejce
4. Ihned podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy