REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Noky s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z mléka, hladké mouky, vajíček a koření připravené těstíčko, po lžičkách uvařené ve vodě ve formě noků, servírované s míchanými vajíčky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na těsto:
500 ghladké mouky
250 mlmléka
2 lžičkysoli
2 ksvejce
špetka strouhaného muškátového oříšku
voda na uvaření noků
Na vaječinu:
6 ksvajec
100 gslaniny
tuk a sůl

Postup:

1. Z ingrediencí na těsto vymícháme tužší těsto, podle potřeby buď doředíme mlékem, nebo naopak přisypeme mouku, těsto necháme odpočinout a do většího kastrolu nebo hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme 3 lžičkami soli
2. Slaninu necháme v rendlíku vyškvařit, přidáme vajíčka a vymícháme vaječinu, dosolíme dle vlastní chuti
3. Do vroucí osolené vody hážeme noky, které vykrajujeme polévkovou lžící, vařechou opatrně promícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu, jakmile vyplavou k povrchu, vaříme ještě cca 2-3 minuty
4. Okapané noky ihned servírujeme na talíře, přidáme umíchaná vajíčka a promícháme.

Doporučení:

Noky můžeme na talířích ještě posypat orestovanou cibulkou a nasekanou jarní cibulkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy