REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Benediktinská vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.


Ingredience:
Rozpis na 4 vejce:
4 ksvejce
4 ksplátky šunky
4 ksplátky tvdého sýra
4 ksplátky toastového chleba
1 lžícekečupu
máslo
ocet
sůl
nasekaná pažitka

Postup:

1. Jeden litr osolené vody s kapkou octa přivedeme k varu
2. Vejce postupně vyklepeme do hrnku, rozšleháme vidličkou a pak vlijeme do vroucí vody (každé vajíčko zvlášť)
3. Na mírném ohni vaříme vždy 3-4 minuty, děravou naběračkou jednotlivá vejce vyjmeme a dáme je do studené vody, vychladlé opatrně osušíme ubrouskem
4. Sýr nakrájíme na 1 cm tlusté nudličky, plátky chleba potřeme máslem
5. Na chleby s máslem postupně klademe vždy jeden plátek šunky, ztracené vejce a kousky sýra
6. Obložené toastové chléby zdobíme kečupem a sekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy