Promíchaná syrová vejce uvařená v osolené vodě, servírovaná na toastovém chlebu spolu s plátky sýra a šunky.
Ingredience:
Rozpis na 4 vejce: | |
4 ks | vejce |
4 ks | plátky šunky |
4 ks | plátky tvdého sýra |
4 ks | plátky toastového chleba |
1 lžíce | kečupu |
máslo | |
ocet | |
sůl | |
nasekaná pažitka |
Postup:
1. Jeden litr osolené vody s kapkou octa přivedeme k varu
2. Vejce postupně vyklepeme do hrnku, rozšleháme vidličkou a pak vlijeme do vroucí vody (každé vajíčko zvlášť)
3. Na mírném ohni vaříme vždy 3-4 minuty, děravou naběračkou jednotlivá vejce vyjmeme a dáme je do studené vody, vychladlé opatrně osušíme ubrouskem
4. Sýr nakrájíme na 1 cm tlusté nudličky, plátky chleba potřeme máslem
5. Na chleby s máslem postupně klademe vždy jeden plátek šunky, ztracené vejce a kousky sýra
6. Obložené toastové chléby zdobíme kečupem a sekanou petrželkou.