REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce s cibulovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená natvrdo, podávaná s cibulovou omáčkou, zdobená nasekanou petrželkou.


Ingredience:
60 gmásla
6 ksvajec
3 kscibule
2 dlmléka
2 dlsmetany
3 lžícepolohrubé mouky
petrželka
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké nudličky, zpěníme na rozehřátém másle, osolíme, zaprášíme polohrubou moukou a osmažíme dozlatova
2. Pak za stálého míchání přilijeme mléko a omáčku zahříváme, aby byla horká, ale nesmí se však vařit, nakonec zjemníme smetanou
3. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na dílky a vložíme do omáčky prohřát
4. Omáčku s vejci rozdělíme na talíře, posypeme na drobno nasekanou petrželkou a podáváme s těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy