REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí nudle s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené nudle servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
80 gmásla
6 lžicmoučkového cukru
6 lžicmletého máku
5 ksvajec
voda
sůl

Postup:

1. Na vál nasypeme hladkou mouku, doprostřed uděláme důlek, rozklepeneme do něj vejce, osolíme a nejdříve vidličkou promícháme
2. Těsto pak zpracováváme rukama, dlouho a pečlivě, pokud je potřeba přidáme trochu vody, ale těsto musí zůstat přiměřeně tuhé, nakonec ho zabalíme do alobalu a necháme 30 minut odpočívat
3. Odpočinuté těsto rozválíme (začínáme od středů do krajů) na velmi tenkou placku asi milimetr silnou, potom placku přehneme z každé strany do středu, obě poloviny pak znovu přeložíme do středu a nakonec na sebe naložíme obě poloviny
4. Ostrým nožem nakrájíme asi centimetrové pruhy, necháme je trochu oschnout a pak uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
5. Rozdělíme na talíře, posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polijemerozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy