REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Tuňák Rio Mare Leggero s divokou rýží, rajčaty a čerstvou okurkou

Tip na zdravou a lehkou večeři. Tuňáková pochoutka Rio Mare Leggero je lehká nejen svým názvem „Leggero“. Má totiž o 60 % méně tuků než klasický tuňák Rio Mare v olivovém oleji. Lehký pokrm je ideální pro ty, kteří vyhledávají méně kalorií při zachování vynikající chutě.

Ústřice á-la Killpatrick

Ústřice v pikantní omáčce zapečené se sýrem.

Ústřice s bílou omáčkou

Čerstvé ústřice servírované s horkou bílou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Utopená kukuřice

Kukuřice povařená s paprikami, klobásou, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Vaječné měšce

Vejce uvařená naměkko, nebo natvrdo v sáčku ve vodní lázni, ochucená solí, paprikou, případně i šunkou, či jinou oblíbenou surovinou.

Vařený chřest s holandskou omáčkou

V mírně osolené a oslazené vodě povařený, dobře očištěný chřest, servírovaný okapaný, přelitý čerstvě připravenou teplou holandskou omáčkou.

Vařený chřest s máslem a citronovou šťávou

Ve vodě s cukrem a solí povařený chřest, servírovaný přelitý rozpuštěným máslem ochuceným citronovou šťávou a pepřem.

Vařený chřest se zelenou majonézou

Povařený chřest servírovaný se zelenou, tedy bylinkami dochucenou majonézou.

Vejce Benedikt

Královská snídaně! Ztracená vejce servírovaná na opečených plátcích toastového chleba obloženého šunkou a listy salátu, přelitá holandskou omáčkou.

Vejce do skla

Tradiční francouzská snídaně. Vejce na hniličku servírované ve sklenici dochucené solí, pepřem a kouskem másla, ozdobené nasekanou petrželkou.

Vejce s cibulovou omáčkou

Vejce uvařená natvrdo, podávaná s cibulovou omáčkou, zdobená nasekanou petrželkou.

Vejce v kelímku

Teplý předkrm z vajíček vařených ve vodní lázni.

Vejce vařené na hniličku

Vejce uvařené ve vodě do polotuhé konzistence, bílek i žloutek je mírně ztuhlý, ale vejce není tzv. “natvrdo”.

Vejce vařené naměkko

Vějce uvařené ve vodě, bílek je mírně ztuhlý, žloutek je částečně tekutý.

Vejce vařené natvrdo

Vejce uvařené ve vodě do tuhé konzistence, bílek i žloutek je úplně ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky, do nádivek …

Vejce z alobalu

Vejce z alobalového sáčku uvařené na venkovním ohništi pověšené na klacku či rozštípnuté větvi.

Višňovo-maková ovesná kaše s pekanovými ořechy

Recept podle foodblogerky Inny Valoushkové z blogu Garden and Kitchen a to na teplou, zdravou snídani z ovesných vloček, mléka, mražených nebo i čerstvých višní, medu, máku, másla, hořké čokolády a pekanových ořechů.

Zadělávaný chřest

Dietní a velmi zdravý předkrm.

Zajímavé plněné papriky

Papriky plněné mrkví.

Zastřená vejce

Příprava zastřeného vejce je poměrně jednoduchá, ale má svá úskalí. Zastřená vejce se hodí ke snídani, či večeři, ale také jsou skvělá jako součást hlavního chodu, například příloha k čočce, koprové omáčce …

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.