REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Vejce v kelímku

Teplý předkrm z vajíček vařených ve vodní lázni.

Vejce vařené na hniličku

Vejce uvařené ve vodě do polotuhé konzistence, bílek i žloutek je mírně ztuhlý, ale vejce není tzv. “natvrdo”.

Vejce vařené naměkko

Vějce uvařené ve vodě, bílek je mírně ztuhlý, žloutek je částečně tekutý.

Vejce vařené natvrdo

Vejce uvařené ve vodě do tuhé konzistence, bílek i žloutek je úplně ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky, do nádivek …

Vejce z alobalu

Vejce z alobalového sáčku uvařené na venkovním ohništi pověšené na klacku či rozštípnuté větvi.

Višňovo-maková ovesná kaše s pekanovými ořechy

Recept podle foodblogerky Inny Valoushkové z blogu Garden and Kitchen a to na teplou, zdravou snídani z ovesných vloček, mléka, mražených nebo i čerstvých višní, medu, máku, másla, hořké čokolády a pekanových ořechů.

Zadělávaný chřest

Dietní a velmi zdravý předkrm.

Zajímavé plněné papriky

Papriky plněné mrkví.

Zastřená vejce

Příprava zastřeného vejce je poměrně jednoduchá, ale má svá úskalí. Zastřená vejce se hodí ke snídani, či večeři, ale také jsou skvělá jako součást hlavního chodu, například příloha k čočce, koprové omáčce …

Ztracená vejce II.

Vejce vyklepnuté do rozvířené vařící vody s octem, uvařené, servírované na toustech, či jako součást snídaňového menu.

Ztracené vejce na chlebu se slaninou

Koulelo se, koulelo, ztracené vajíčko, až se dokoulelo na krajíc dobře ochuceného chleba s žervé s čerstvě posekanou pažitkou a dočkalo se i podestýlky z listoví špenátu a rajčátek. Pokud milujete vejce, ale omeleta nebo volská oka už vás omrzely, dejte si z(a)tracené vejce. Chutná zatraceně dobře a není vůbec těžké ho připravit!

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy