Recept podle foodblogerky Inny Valoushkové z blogu Garden and Kitchen a to na teplou, zdravou snídani z ovesných vloček, mléka, mražených nebo i čerstvých višní, medu, máku, másla, hořké čokolády a pekanových ořechů.
Ingredience:
100 g | jemných ovesných vloček Emco |
200 g | mražených nebo čerstvých višní |
400-500 ml | mléka |
5-6 ks | pekanových ořechů |
4 ks | kostičky hořké čokolády |
2 lžíce | mletého máku |
2 lžíce | medu |
1 lžička | másla |
Postup:
- V hrnci smíchejte jemné ovesné vločky s mlékem a nechte 5 ž 10 minut stát. Poté přiveďte k varu, sporák vypněte a nechte dojít.
- Mezitím dejte višně do rendlíku a spolu s mákem krátce povařte.
- Poté do vloček přidejte mletý mák s višněmi, med a vše zamíchejte. Přisypte nasekanou čokoládu a pekanové ořechy.
Místo pekanových ořechů můžete použít vlašské nebo lískové oříšky. Med můžete případně nahradit javorovým sirupem nebo sirupem z agáve.
Poznámka:Recept k článku: Zařaďte do svého jídelníčku teplé snídaně