REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zařaďte do svého jídelníčku teplé snídaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Také vás poslední dobou neustále trápí lezavá zima projevující se studenými končetinami, které ne a ne zahřát? Tip, jak organismu dodat životadárné teplo je jednoduchý, ale nebude fungovat, pokud z něj neuděláte každodenní rituál. Je totiž potřeba, abyste na začátek dne zařadili teplé snídaně, které nastartují tělo, metabolismus, a dokonce pomáhají i v boji proti obezitě. Vše, co pro takovou snídani potřebujete, jsou ovesné vločky a vaše oblíbené ingredience.


Uvařte si teplou snídani

Teplá snídaně zahřeje a rozproudí krev. Tělu dělá zkrátka dobře. Ideálně totiž nastartuje metabolismus a vede k posílení sleziny, která je zodpovědná za správné trávení. A protože slezina je orgán, který miluje teplo, zkuste alespoň párkrát týdně věnovat čas přípravě teplých snídaní. Ideální snídaní je ovesná kaše z vloček, která podporuje ztrátu hmotnosti a zachovává optimální hladinu cholesterolu. Český výrobce Emco nabízí v této kategorii ovesné vločky jemné a ovesné vločky jemné s vlákninou, které se skvěle hodí pro přípravu různých druhů kaší. Nestíháte? Sáhněte po předpřipravené Super kaši, která je bohatá na rostlinný protein a superpotraviny. Pro milovníky slaných snídaní je ideální např. omeleta s tepelně upravenou zeleninou. Syrová zelenina je totiž hůře stravitelná, a navíc ochlazuje organismus.

 

Zažeňte žízeň teplým nápojem

Ačkoliv je tělo po prospané noci odpočaté, je také vyhládlé, dehydrované a potřebuje pořádně nastartovat. První, co ráno uděláte, je že se napijete vody. Pozor, i nápoj by měl být teplý, ideálně aby měl alespoň 37°C. Naše tělo totiž musí vynaložit spoustu energie, aby studenou vodu ohřálo a teprve potom ji může poslat dál do zažívacího a krevního oběhu. Nejen, že pití studené vody brzdí hydrataci, ale zároveň tak tělo i vyčerpává. Co tedy ideálně pít? Zapomeňte na kávu a černý čaj, které tělo dehydratují a sáhněte raději po kvalitním sypaném ovocném čaji.

 

Skoncujte s výmluvami

Ne nadarmo se říká, že ráno dělá den. Snídaně má naše tělo nastartovat a připravit na vše, co ho za den čeká. Že nemáte po ránu chuť k jídlu? Pravděpodobně vám tento návyk nikdo nevštípil. Ale nebojte, i snídat se dá naučit, stačí si jen navyknout pár rituálů. Především nevynechávejte večeři – tělo by nemělo hladovět déle, než 10 hodin, přičemž minimálně 6 hodin by mělo spát. Po probuzení bude tělo vyhládlé, tudíž připravené jíst. Vypozorujte, v kterou ranní hodinu se dokážete k jídlu přemluvit (nejpozději však po příchodu do práce) a každý následující den posuňte tento čas o 10 minut dříve. Tělo si na rituál zvykne a zanedlouho vás bude o snídani dokonce samo prosit. Ani tak se nepřemluvíte po ránu nic žvýkat? Vsaďte na čerstvé nápoje z ovoce a zeleniny. Nezapomeňte je však ředit vodou kvůli vysokému obsahu přirozeně se vyskytujícího cukru.

 

Tip na teplou snídani (Recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!):

 

 

Další skvělé recepty, nejen na snídaně, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz například zde: Teplé předkrmy, snídaně, večeře

 

Produktový tip: Super kaše:

 

Nestíháte si ráno připravit vlastní kaši z ovesných vloček? Vsaďte na Super kaše od Emca, které jsou plné ovoce a superpotravin. Hodnotnou snídani, která o studeném ránu zahřeje, připravíte během chvilky. Super kaše mají bohatou chuť, jednoduché složení a recepturu bez mléka. Proteinové varianty navíc obsahují protein rostlinného původu. Varianta Super kaše s chia semínky obsahuje omega—mastné kyseliny, které prospívají našemu srdci. 3 x 55 g za MOC 49,90 Kč.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy