Ovesné vločky doplněné o další dobroty jako nasekané mandle, cukr …. včetně pečené hrušky. Tip na zdravou valentýnskou snídani.
Postup:
- Hrušku si upečeme den předem. Ideální je upéct dvě, tři najednou a potom je použít do více snídaní. Hrušku rozpůlíme, položíme do pekáčku, podlijeme půl deci vody a posypeme dvěma lžícemi kokosového cukru. Přikryjeme víkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, na 40 minut.
- Do hrnce nasypeme vločky a kokos. Opražíme nasucho, až kokos začne pěkně vonět. Z opražené směsi si dáme bokem 4 lžíce, na posypání kaše. Zbytek zalijeme mlékem a ochutíme zbylým kokosovým cukrem. Promícháme, vaříme na mírném plameni asi 2 minuty a poté plotnu úplně vypneme.
- Na suché pánvičce opražíme nasekané mandle.
- Hotovou kaši dáme do misky, nahoru hrušku, z které jsme lžící lehce vydlabali jadřinec. Posypeme křupavými vločkami a opraženými mandlemi. Zalijeme sladkou šťávou, která se vypekla z hrušek. Ihned podáváme.
Můžete ještě zakápnout trochou javorového sirupu a posypat nastrouhanou čokoládou.
Poznámka:Recept k článku: Valentýnské müsli snídaně do postele. 4 tipy na romantické recepty a Zařaďte do svého jídelníčku teplé snídaně…
Ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem
Ovesná kaše s quinoa lupínky, vlašskými ořechy a ovocem