REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený chřest s holandskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mírně osolené a oslazené vodě povařený, dobře očištěný chřest, servírovaný okapaný, přelitý čerstvě připravenou teplou holandskou omáčkou.


Ingredience:
600 gchřestu
voda
cukr
sůl
Na holandskou omáčku:
50 gmírně povoleného másla
18 clvývaru ze zeleniny + koření, cibule, vody a soli
3 ksvaječné žloutky
1 lžícecitronové šťávy
sůl

Postup:

1. Očištěný, dřevnatých konců zbavený chřest svážeme do svazečků, vložíme do vroucí, osolené a mírně oslazené vody a vaříme doměkka, tedy asi 15 minut
2. Chřest vyjmeme a osušíme na složené čisté hadrové utěrce
3. Připravený chřest úhledně urovnáme nejlépe na nahřáté talířky a přelijeme čerstvě připravenou holandskou omáčkou.

Příprava holandské omáčky:
1. Žloutky rozšleháme ve vývaru, osolíme, nádobu vložíme do většího hrnce s horkou vodou a za stálého šlehání metličkou vývar zahříváme, nesmí se ovšem vařit, proto také ta vodní lázeň!
2. Hustou omáčku z vodní lázně vyjmeme, po částech vešleháme povolené (změklé) máslo a po kapkách také citronovou šťávu
3. Omáčku ihned, teplou, podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy