REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávaný chřest

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dietní a velmi zdravý předkrm.


Ingredience:
6 kschřestu v celku (i více)
0,2 lrostlinného tuku
0,8 lsmetany
hladká mouka
máslo
vajíčko
citrónová šťáva
petržel
sůl

Postup:

1. Opereme chřest a zbavíme jej vrchních slupiček (necháme jen ty nahoře u hlavičky)
2. Seřízneme konec chřestu (dřevnatou část)
3. Opláchneme vodou a po 6 ks svážeme dohromady 4. Dáme vařit do vařící mírně osolené vody na 15 minut
5. Z hladké mouky a másla uděláme světlou zásmažku (viz zásmažky)
6. Zalijeme smetanou a popřípadě dolijeme vodou z chřestu
7. Těsně před podáním na stůl vmícháme žloutek z vajíčka a kápneme trochu citrónové šťávy
8. Na mísu položíme uvařený a rozvázaný chřest a zalijeme výše uvedenou omáčkou, posypeme petrželkou.

Doporučení:

– Chřest takto upravený nejlépe vynikne mezi bochánky rýže či na hromádce italských těstovin.

Poznámka:

– Chřest je nejen zdravý doplněk sloužící jako předkrm či příloha, ale také se hodí jako lehké zdravé hlavní jídlo.- Příprava zásmažky viz: Jíšky .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy